Новости

Ко испуњава услове за добијање ваучера

06.07.2015
У циљу правовремене и комплетне информисаности грађана који испуњавају услове за добијање ваучера у износу од 5.000 РСД за услуге смештаја, прослеђујем Вам документа са листом пријављених угоститељскох објеката, условима и обрасцима за пријављивање.
Најлепше Вас молим да свим потенцијалним корисницима који Вам се обрате, изађете у сусрет и пружите им неопходне информације.
 
Потенцијални корисници ваучера су :
 
1) корисник права на пензију;
 
2) незапослена лица из евиденције Националне службе за запошлјавање;
 
3) корисник права на додатак за помоћ и негу другог лица, који то право остварује у складу са Законом о социјалној заштити;
 
4) корисник права на додатак за помоћ и негу другог лица, који то право остварује у складу са Законом о пензијском и инвалидском осигурању;
 
5) запослена лица са примањима, која не прелазе износ од 60.000 динара месечно;
 
6) ратни војни инвалиди са примањима, која не прелазе износ од 60.000 динара месечно.
 
Потребно је да потенцијални корисник ваучера резервише смештај у трајању од најмање 5 ноћења код угостителја са објавлјене листе, а у периоду од 1. августа до 20. новембра 2015. године. Са потврдом о резервацији и потребном документацијом сви заинтересовани грађани ће већ од данас, 6. јула па до 15. јула 2015. године на шалтерима ЈП “Пошта Србије“, на територији целе Републике Србије моћи да предају своје захтеве.
 
 
Поред локалних туристичких организација, грађани се могу информисати на свим шалтерима ЈП ,,ПОШТА СРБИЈЕ” као и на званичном сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација www.mtt.gov.rs..

Покровитељи