Бисер Лопатнице

  • Врста смештаја:Апартмани
  • Облик туризма:Сеоски туризам
  • Врста понуде:Смештај и услужи. хране и пића
  • Расположивост:Ради целе године
  • Полупансион:18
  • Пун пансион:21
  • Ручак за груп. днев. посете (по особи):5
Цена: 18Полупансион
Са својом породицом или пријатељима можете уживати у прелепим сеоским крајолицима, шетати многобројним шумским и планинским стазама, рекреирати се вожњом бициклом, у летњем периоду купати се у нашем купалишту или у реци Лопатници, пецати кркуше и пастрмке у незагађеној реци, ловити по околним планинама и још пуно тога.
 Могуће је организовати параглајдинг са брда у околини Богутовца, рафтинг Ибром који је удаљен од Лопатнице 5км, бавити се стрељаштвом, јахати коње, брати печурке у сезони по чему је овај крај изузетно богат или се купати у Лопатничкој Бањи где је температура воде 24-28*Ц. 
Бањска вода је изузетно лековита за многа обољења (неуралгија, неуроза, болести нервног система, хронична мигрена, неке врсте реуматизма, болести органа за варење, висок крвни притисак као и разна обољења коже). У свом саставу бањска вода садржи магнезијум, калцијум, литијум, сумпор водоник, натријум, хлорокарбонат, сулфат, радијум и гвожђе. Ова вода спада у класу хипотермичких вода. 
Читав овај крај се налази на 300-500м. надморске висине и смештен је између планина Троглав и Чемерно са западне стране и Жељином и Столовима са источне стране. Читаво поднебље одликује се умереном континенталном климом, без јаких ветрова и магле као и без наглих промена ваздушног притиска.Уживаћете у нетакнутој природи и здравој храни која се спрема у нашем огњишту са производима из овог окружења. У прелепом амбијенту, на тераси, бићете послужени домаћим слатком, воћним ракијама, погачом, пројом, качамаком, попаром, сиром, кајмаком, сувим месом, чварцима, печеним кромпиром, чорбама, купусом из земљаног лонца, пасуљом, сармом, јагњетином испод сача, разноврсним роштиљом и рибом, слатком питом од јабука или пиринча, салчићима, ванилицама, палачинкама.
 
 У склопу етно села налазе се куће за одмор (брвнаре) са великом покривеном терасом. У сваком објекту у приземљу је дневна соба, трпезарија и купатило а на спрату су две двокреветне спаваће собе. У свим објектима (има их три плус објекат за исхрану) постоји ТВ и интернет. Етно село ,,Бисер Лопатнице“ идеално је за групе од 5 до 15 особа који су љубитељи мира,купања, шетње, природе, планинарења, лова, риболова... Уз љубазне домаћине великог духа, прелепу природу, здраву храну, доживећете праву породичну атмосферу и понети предивне утиске из Лопатнице.

Тип домаћинства: Туристичко

Активности

Богутовачка Бања је позната по ,,чудотворној лековитости“ и као ,,неуро Бања“, ,,рај за живце“, ,,извор новог живота“. Смештена је на шумовитим огранцима планине Троглав на 520м надморске висине, са незагађеном животном средином и лековитом минералном водом температуре од 25 до 27 степени Целзијуса. Постиже одличне резултате у лечењу неуропсихијатриских обољења, функционалних обољења срца и крвних судова, појединих реуматских обољења, појединих обољења органа за варење...Матарушка Бања налази се у пространом шумовитом парку, на десној обали Ибра, окружена обронцима планина Столови и Чемерно. Поседује термоминералне изворе воде температуре од 42 до 51 степен Целзијуса са доста сумпора и других минерала и одлична је за лечење реуматских оболења, гинеколошка обољења, неуролошка оболења, оболења периферних крвних судова.

Опремљеност

Помоћни лежај, кухиња, тв, клима, интернет.

У околини

Планина, река, спортски терен, пешачка стаза, верски објекат, историјски локалитет, бања.
1-креветне 2-креветне 3-креветне Вишекреветне
Собе са заједничким куп. - - - -
Собе са купатилом - - - -
Апартмани - - - -

Укупан број лежаја: 15

Детаљи локације

Етно село "Бисер Лопатнице" налази се на уласку у село Лопатница и удаљено је 25км од Краљева. На Ибарској магистрали Краљево-Рашка на 20км налази се село Богутовац. Од скретања у Богутовцу на 5км налази се етно село "Бисер Лопатнице". Смештено је на изузетно лепом месту уз саму реку Лопатницу и
Средњевековни Град Маглич, удаљен 10 км

Средњевековни Град Маглич саградио је Краљ Урош, син Стефана Првовенчаног и унук великог жупана Стефана Немање, родоначелника Немањичке династије у првој половини 13 века. Своју невесту, Француску принцезу Јелену Анжујску, која је у Србију стигла око 1250. године, дочекао је даровима и љубављу, каква није забележена у историји краљевских династија. Са својим поданицима засадио је клисуру Ибра плавим јоргованима да процветају када у његову Србију стигне Јелена Анжујска. Овај крај од тада остаде као Јеленина и Урошева ,,Долина јоргована“.
Манастир Жича, удаљен 20 км

Изградња велике задужбине прве српске династије, Немањића, почела је 1206. године. Ту су се одвијали пресудни догађаји за нашу средњевековну историју - од проглашења Саве Немањића за првог архиепископа (1219), преко одржавања црквено-државног сабора (1221) - до крунисања владара династије Немањића. Свети Сава је из Студенице у Жичу пренео мошти брата и краља Стефана Првовенчаног, тада проглашеног за светитеља.
Манастир Студеница, удаљен 45 км

Манастир Студеницу саградио је Стефан Немања, родоначелник династије Немањићи. Црква је грађена у периоду од 1183 до 1196. године, док је њено осликавање завршено 1209. године. Године 1208. Немањино тело положили су у камени саркофаг Богородичине цркве његови синови св.Сава, Стефан и Вукан. Студеница је била и остала најзначајнији међу свим српским манастирима.

Контакт

Извршите упит за смештај у овом објекту.

Покровитељи