Еко имање Глоговац

  • Врста смештаја:Сеоско домаћинство
  • Облик туризма:Сеоски туризам
  • Врста понуде:Смештај и услужи. хране и пића
  • Расположивост:Ради целе године
  • Ноћење:13
  • Ноћење са дор.:17
  • Полупансион:23
  • Пун пансион:30
  • Ручак за груп. днев. посете (по особи):14
Цена: 13Ноћење
У оази мира, у срцу Шумадије налази се село Каменица. Село је смештено између планине Рудник и речица Каменице и Груже. Ушушкано у мору зеленила, ливада и шума налази се засеок Глоговац по коме је наш туристичко-рекреативни комплекс добио име.
 
На преуређеном сеоском домаћинству са објектима грађеним искључиво еколошким материјалима, на плодној гружанској земљи пружамо услуге активног туризма, еколошки здраву храну, атмосферу пуну мира и релаксације, преко 12 врста масаже, сауну на дрва...
 
Професионално обучени водичи кроз природу, мајстори у спремању јела из природе откриће вам нове димензије у кулинарству. Јела спремљена на традиционални начин, вегетаријанска, макробиотичка и веганска јела уз ваше пуно учешче. Сва јела су од еколошки чистих намирница, одгајених на потпуно природан начин, без хербицида, пестицида и вештачких ђубрива.
 
Потрудили смо се да спојимо све оно што смо сматрали интересантним за људе који су спремни за авантуру, дружење, људе који желе да науче нешто ново на начин који излази из стереотипа сеоског туризма. Дођите да доживите нешто о чему ћете причати и чега ћете се сећати.

Тип домаћинства: Туристичко

Категорија: 4

Карактеристично за понуду

После свих дневних активности чека вас ексклузивна сауна на дрва, масажа и терапија од лиценцираног мануелног терапеута и физиотерапеута.

Производи који се могу купити

Мед, ракија, чајеви, сапуни.

Активности

Под активним одмором подразумевамо различите активности-школу јахања, јахачке излете, теренско јахање, пешачење, упознавање са самониклим јестивим биљкама, гљивама, обуком у сналажењу у природи, фото сафари, спремање јела од самониклих јестивих биљака и гљива, уживање у традиционалним јелима на начин на које су га припремале наше баке.

Језици у објекту

German, English

Опремљеност

Кухиња, интернет, домаће животиње, сауна, масажа.

У околини

Планина, отворени базен, спортски терен, бициклистичка стаза, пешачка стаза, верски објекат.
1-креветне 2-креветне 3-креветне Вишекреветне
Собе са заједничким куп. - - - -
Собе са купатилом - 4 - -
Апартмани - - - -

Укупан број лежаја: 8

Детаљи локације

Тачно на средини регионалног пута Крагујевац-Горњи Милановац, на обронцима планине рудник у селу Каменици стижете асфалтним путем из правца Крагујевца и Горњег Милановца за око 30 минута. У срцу питоме Шумадије у чистој незагађеној природи смештено је наше домаћинство Глоговац

Географске координате домаћинства:

Гео. ширина: 44.035441 - Гео. дужина: 20.502669

На нашем имању у Каменици у срцу Шумадије омогућили смо вам упознавање овог краја у седлу. За искусне јахаче постоји могућност теренског јахања. Од априла до новембра можете се прикључити нашим познатим траиловима Шумадија траил, Номад траил и Wилдплантс траил. Заједно са нашим гостима из целог света доживите фасцинантне призоре које нуди овај крај. Овде се тражи кондиција и искуство.

За оне који су искусни и немају времена за наше траилове који трају 8 дана, нудимо вам могућност јахања стоп&риде;. То подразумева да гости користе наш смештај, сами оседлавају и брину се за коње, сами одлазе у природу и враћају се. Сви наши коњи су утренирани и једним окретом се враћају кући уколико се то од њих тражи.
Часови јахања на нашем имању су такодје велико задовољство. У кратко време наши гости добију све информације и наше дугогодишње искуство великодушно дајемо јахачима који желе савладати тај прелепи спорт. За оне најмање ту је наша пони Милка и наша најмирнија кобила Масха.
За децу и одрасле са посебним потребама јахање је бесплатно уколико користите наш смештај.
Желимо вам да се код нас угодно осећате и да наш дом буде ваш дом. Корисћењем наших услуга омогућујете даљи развој нашег имања.
Термини теренског јахања за 2016-ту:
Шумадија-Траил
Мај 21 - 28
Јуни 04 - 11
Јуни 18 - 25
Јули 02 - 09 Пуна Сезона
Јули 16 - 23 Пуна Сезона
Јули 30 - Аугуст 06 Пуна Сезона
Август 13 - 20
Август 27 - Септембар 03
Септембар 10 - 17
Wилдплант-Траил

Април 09 - 16
Мај 07 - 14
Септембар 24 - Октобар 01
Октобар 08 - 15
Номад-Траил

Април 23 - Мај 03
Октобар 22 - Новембар 01.

Контакт

Извршите упит за смештај у овом објекту.

Покровитељи