Ciconia nigra

  • Vrsta smeštaja:Seosko domaćinstvo
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Noćenje:7
  • Noćenje sa dor.:10
  • Pun pansion:22
  • Obilazak:10
  • Ručak za grup. dnev. posete (po osobi):5
Cena: 7Noćenje

Naši gosti, prilikom boravka u prijatnom smeštaju, imaju priliku za aktivan odmor, upoznajući se sa svim onim što ovaj kraj čini tako neodoljivim. U saradnji sa ostalim poljoprivrednim gazdinstvima, etno-kućama, restoranima, čardama, zanatlijama, udruženjima i organizacijama, gosti mogu da uživaju u vožnji biciklima, čamcima, brodićem, zapregama, fijakerima, kao i šetnji šumom, vikend naseljima, da se upoznaju sa pčelarstvom, posete domaćinstvo koje se bavi izradom kulena i suhomesnatih proizvoda, začinske paprike, čamdžiju, klompara, kovača, prelepu crkvu Sv. Petra i Pavla, upoznaju se sa šokačkom narodnom nošnjom i običajima, uživaju u domaćim gastronomskim delicijama u domaćinstvu, etno-kućama, restoranima i čardama, da učestvuju i prisustvuju u brojnim manifestacijama...

Smeštaj se nalazi u neposrednoj blizini Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", koji se opravdano naziva i "Evropskim Amazonom".

Za one koji to žele, moguće je i organizovati učestvovanje u poljoprivrednim poslovima, pripremi domaćih proizvoda, izradi ručnih radova.

 

Na raspolaganju je trokrevetna soba (1 francuski + 2 singl ležaja) i dvokrevetna doba sa kuhinjom i kupatilom


Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 2

Karakteristično za ponudu

U saradnji sa ostalim poljoprivrednim gazdinstvima, etno-kućama, restoranima, čardama, zanatlijama, udruženjima i organizacijama, gosti mogu da uživaju u vožnji biciklima, čamcima, brodićem, zapregama, fijakerima, kao i šetnji šumom, vikend naseljima, da se upoznaju sa pčelarstvom, posete domaćinstvo koje se bavi izradom kulena i suhomesnatih proizvoda, začinske paprike, čamdžiju, klompara, kovača, prelepu crkvu Sv. Petra i Pavla, upoznaju se sa šokačkom narodnom nošnjom i običajima, uživaju u domaćim gastronomskim delicijama u domaćinstvu, etno-kućama, restoranima i čardama, da učestvuju i prisustvuju u brojnim manifestacijama...

Smeštaj se nalazi u neposrednoj blizini Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", koji se opravdano naziva i "Evropskim Amazonom".

Proizvodi koji se mogu kupiti

Domaći kulen, domaća začinska paprika, med, proizvodi od meda, domaći sokovi, pekmezi, rakija, domaći rezanci, kolači, rukotvorine, duborez, suveniri

Aktivnosti

U saradnji sa ostalim poljoprivrednim gazdinstvima, etno-kućama, restoranima, čardama, zanatlijama, udruženjima i organizacijama, gosti mogu da uživaju u vožnji biciklima, čamcima, brodićem, zapregama, fijakerima, kao i šetnji šumom, vikend naseljima, da se upoznaju sa pčelarstvom, posete domaćinstvo koje se bavi izradom kulena i suhomesnatih proizvoda, začinske paprike, čamdžiju, klompara, kovača, prelepu crkvu Sv. Petra i Pavla, upoznaju se sa šokačkom narodnom nošnjom i običajima, uživaju u domaćim gastronomskim delicijama u domaćinstvu, etno-kućama, restoranima i čardama, da učestvuju i prisustvuju u brojnim manifestacijama...

Smeštaj se nalazi u neposrednoj blizini Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", koji se opravdano naziva i "Evropskim Amazonom".

Organizovanje obilazaka sela, okoline, okolnih mesta.

Manifestacije:

Regeneracija Dunava
Bodrog fest
Sajam torti i kolača
Marijansko pučko pivanje
SFRJ rakijada
Božićni sajam

Jezici u objektu

Srpski, German, Russian, English

Opremljenost

Kuhinja, internet, grejanje na struju, domaće životinje, primaju kućne ljubimce, igralište, roštilj.

U okolini

Reka, biciklistička staza, pešačka staza, verski objekat, istorijski lokalitet, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani - 1 1 -

Ukupan broj ležaja: 6

Detalji lokacije

U blizini centra sela. Na 5 minuta udaljenost od šume i vode. Blizina graničnog prelaza prema Republici Hrvatskoj i Mađarskoj.

Blizina Sombora i Apatina. 100 km od Novog Sada i 200 kim od Beograda.
Opcija 1 - predlog za program:

1. dan - petak
- Doček gostiju u pčelarskom domaćinstvu, degustacija domaćih pčelarskih proizvoda, upoznavanje sa Specijalnim rezervatom prirode "Gornje Podunavlje", raspored po smeštaju
- Večera uz tamburaše na Čardi "Šebešfok", u čijoj blizini počinju tri kanala koji presecaju bačku ravnicu - Veliki bački kanal, Bajski i Kanal Dunav-Tisa-Dunav. Bogat meni podrazumeva jela od ribe - specijaliteti ovoga kraja - predjelo: dimljena mariniranadeverika, glavno jelo: čuveni riblji paprikaš sa domaćim rezancima, pečena riba i desert: doboš torta. Za one koji ipak preferiraju mesni meni, pripremili smo ragu čorbu, pečenje sa salatom i naravno - doboš tortu.
-zabava uz muziku i tamburaše do sitnih sati...

2. dan - subota
Nakon odmora i malo dužeg spavanja, polazak u Bački Monoštor, šarmantno selo koje može da se pohvali izuzetnom vezom i harmonijom prirode i kulturnog nasleđa. U selu - kasni doručak u Etno-kući koja dočarava način života ljudi u ovom selu, u periodu pre stotinjak godina. U Prijatnom ambijentu, uz "šokački divan", upoznaćete ovo selo, saznati kako žive monoštorski Šokci, koji stari zanati još uvek žive u ovome selu, naučićete da "tentate" i malo divanite. Domaća rakija i likeri kao aperitiv, a za ovaj kasni doručak imaćete prilike da probate najbolji kuolen od mesa divljači, uz domaći sir i naravno, domaće pecivo.
- Poseta crkvi Sv. Petra i Pavla - katolička crkva u centru sela, čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture, interesantna priča o istorijatu i anegdnotama, domaćin u crkvi biće sam župnik.
- Poseta jedinoj reistrovanoj zanatskoj radnji za izradu drvenih čamaca - ZR "Čamci Rang". Upoznavanje sa ovim starim zanatom.
- Ručak u restoranu "M-Pikec" u Bačkom Monoštoru - pileći paprikaš sa rezancima
- Šetnja Specijalnim Rezervatom prirode "Gornje Podunavlje"
- Večera i druženje uz tamburaše, na Čardi "Pikec", smeštenoj na dunavskoj obali. Pikec je prva čarda na ulazu u našu zemlju, nadaleko poznata po svome šarmu i vrhunskoj usluzi. Meni: mešano meso sa roštilja uz krompiriće i salatu.
- Noćenje

3. dan - nedelja
- Doručak
- Poseta tkačnici damasta u Bezdanu
- Poseta muzeju parfema
- Kraj programa


Opcija 2 - predlog programa

- Doček gostiju u šokačkoj Etno-kući, dobrodošlica, zakuska i upoznavanje sa selom i Gornjim Podunavljem
- Polazak biciklima ili peške u SRP Gornje Podunavlje – upoznavanje rezervata, posmatranje ptica i divljih životinja koje mogu da se vide uz put
- Dolazak na čardu u vikend naselju, ručak, slobodno vreme za pecanje, vožnju čamcima, šetnju do Dunava...
- Polazak iz rezervata, prolazak kroz romsko naselje i poseta Ciganskoj etno-kući, degustacija čuvene „Ciganske pogače“, učešće u pripremi iste, uz domaću rakiju, sokove, muziku


Opcija 3 - predlog programa:

Upoznajte Gornje Podunavlje u novom ruhu! Posetite novi Vizitorski centar i setnu stazu Karapandza, uz strucnog vodica.

- Dolazak u Vizitorski centar, setnja kruznom setnom stazom, tokom koje cete saznati mnostvo interesantnih stvari o rezervatu i zivom svetu koji ga nastanjuje
- Polazak za Bački Monoštor, dolazak u selo, dobrodošlica i ručak u etno-kući, čardi ili restoranu (riblji paprikaš sa rezancima, domaći kolač)
- Odlazak u etno kuću (tradicionalne monoštorske kuće od naboja, koje izgledaju kao da i danas neko u njima stanuje) – razgledanje kuće i druženje sa domaćinima uz „Monoštorske divane“ i domaći sok.
- Poseta zanatliji (po dogovoru – klompar, čamdžija, kovač ili kolekcija lutaka u šokačkoj narodnoj nošnji)
- Poseta pčelarskom domaćinstvu Periškić, upoznavanje sa pčelarskim poslom koji je već generacijama u ovoj porodici, degustacija medljane rakije i medenjaka.


Opcija 4 - predlog programa

Prvi dan- petak:
- Polazak za Monoštor brodićem-katamaranom iz Sombora sa Štranda
- Plovidba Velikim Bačkim kanalom i dolazak u Monoštor
- Doček na obali „Tomine oaze“, osveženje, upoznavanje sa selom, ukrcavanje u zaprege
- Poseta pčelarskom domaćinstvu porodice Periškić. Priča o ovom zanimanju koje ima porodičnu tradiciju, degustacija medljane rakije i likera, te domaćih medenjaka. Mogućnost kupovine meda i proizvoda od meda.
- Odlazak kod domaćina, slobodno vreme za osveženje
- Večera u etno-kući Kuveljić – riblji paprikaš sa rezancima, domaća štrudla uz tamburaše
- Noćenje


Drugi dan – subota:

- Doručak kod domaćina
- Polazak zapregama u romsko naselje i degustacija čuvene ciganske pogače iz zemljane peći u Romskoj etno-kući
- Dolazak u Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ , u vikend naselje „Dondo“ , slobodno vreme – šetnja, vožnja čamcima, pecanje... Ručak – pečena riba na tanjirači, krompirići i sezonska salata.
- povratak u selo i poseta čamdžiji i klomparu
- večera u etno-kući Mali Bodrog – tradicionalna paorska monoštorska kuća od naboja, pokrivena trskom. Večera: juneći paprikaš sa testom ili hlebom, kupus salata, desert „zabunita gibanica“, tamburaši.
- noćenje


Treći dan – nedelja:

- Doručak kod domaćina
- Poseta Crkvi Sv. Petra i Pavla čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture – atipično velika crkva od velikog kulturnog i istorijskog značaja, upoznavanje sa istorijatom župe i crkv e – sveštenik koji govori gostima o crkvi
- Poseta mini kolekciji lutaka u šokačkoj narodnoj nošnji.
- Povratak za Sombor brodićem

Kontakt

  • Upišite vaše osnovne podatke i emailom će vam biti poslati kontakt podaci ove ponude.

Pokrovitelji