Etno selo Amerić

  • Vrsta smeštaja:Etno selo
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
Cena na upit.

Dobro zamislite sledeću situaciju.

Sat zvoni. Ustajete ujutru, dok na brzinu doručkujete, planirate dan i obaveze. Razmišljate o gradskoj gužvi i probijanju kroz saobraćaj. Stres. Na poslu vas čekaju rokovi i gomila zadataka koje treba da ispunite, a sa posla trčite do banke i pošte. Još stresa. I onda umorni nazad kući. I tako skoro svaki dan. Na kraju, ko vas i pita da li ste umorni. Jer sve to radite za sebe i svoje najmilije.

Ali u životu je potrebno malo i zastati. I provesti vreme upravo sa svojim najdražima. Napuniti baterije i duboko udahnuti svež vazduh. Onaj van grada. Van buke. Van svih obaveza i svega što umara. Sedate u kola i na svega 30 minuta od Beograda, na planini Kosmaj nailazite na vaš komad Šumadije. Etno selo Amerić.

Ovde će vas dočekati baš taj čist vazduh sa čuvene kosmajske ruže vetrova i prelepa priroda sa konjima, kozama i drugim domaćim životinjama. Obnoviće vašu energiju kao najbolje anti-stres terapije. Mi smo iskusni i strpljivi instruktori i naučićemo vas da jašete. I to na leđima engleskih punokrvnih galopera. Zamislite samo kako uz topot kopita presecate obronke Kosmaja, dok vam vetar i sunce mrse kosu. Kao scena iz starog vestern filma. Verujte nam, doživećete život na potpuno drugačiji način.

Pored jahanja za naše goste organizujemo i obuke o prepoznavanju lekovitog bilja i pečuraka. Naučićemo vas kako da napravite jednostavne grnčarske predmete, da razvijate domaće kore i pripremate hranu po starim srpskim receptima. Organizovaćemo i različite pešačke ture i posete obližnjim manastirima. I najbolje od svega: degustaciju šumadijskih vina, vrućeg, hrskavog pečenja i jela ispod sača. 

Ako se nekim slučajem umorite, čeka vas prava trpeza. Pite sa ručno razvlačenim korama, specijaliteti od svinje moravke, domaće kobasice, kupus u zemljanom loncu, lovačke šnicle i musake od tikvica i još 1000 drugih đakonija. Najavite dolazak i naručite sve što želite uz rezervaciju stola.

I najbolje za kraj. Autentični odmor koji nećete često sresti. Svi kreveti napunjeni su slamom od pšenice, ali uz dodatak pokošenog livadskog sena i aromatičnog bilja (lavanda, bosiljak, nana, majčina dušica …) Jastuci su takodje napunjeni istim sadržajem kao i slamarica, a posteljina je pamučna (damast) sa laganim jorganskim pokrivačima. Gosti kažu da jedno spavanje ovde, vredi kao 10 dana odmora. Mi im verujemo.

I prestanite da zamišljate sve ovo. Tu smo. Bliže nego što ste mislili. Na pola sata vožnje od Beograda, pravi raj za odmor. Pogledajte galeriju slika i kontaktirajte nas. Mi vas čekamo!

 


Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 1

Jezici u objektu

Srpski, English

Opremljenost

Pomoćni ležaj, restoran, tv, internet, loži se u sobi, domaće životinje, primaju kućne ljubimce, igralište, roštilj, stoni tenis.

U okolini

Planina, sportski teren, kamp, istorijski lokalitet, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani 1 1 1 1

Ukupan broj ležaja: 7

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 44.4799366 - Geo. dužina: 20.6190934

Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji