Guesthouse Edelnice

  • Vrsta smeštaja:Sobe
  • Oblik turizma:Banjski turizam, Wellness...
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Letnja sezona
  • Noćenje:5
  • Noćenje sa dor.:6.5
  • Obilazak:5
Cena: 5Noćenje

Guesthouse EDELNICE u ponudi ukupno ima tri dvokrevetne sobe koje će Vam pružati mir, komfor i jednostavnu udobnost. Sobe se nalaze na prvom spratu kuće i pogodne su za parove na odmoru ili rehabilitaciji, starija lica u pratnji ili nerazdvojna društva. U jednoj sobi se nalazi francuski ležaj, dok su u druge dve po dva pojedinačna ležaja. Soba koja ima francuski ležaj ima i svoju terasu sa kojeg se pruža pogled na panoramu banje. U trenucima odmora i dokolice, u svim sobama se nalazi televizor sa kablovskim kanalima. Ove sobe dele spratno kupatilo sa tuš kabinom. U zajedničkoj kuhinji sa trpezarijom možete pripremiti omiljeni topli napitak ili poneki lagani obrok, a u gurmanske svrhe tu je i ozidani roštilj na zajedničkoj terasi. U sklopu objekta imamo lepo uredjeno zeleno dvorište i trem u dubokoj hladovini vinove loze sa baštenkom garniturom, ljuljaškom, kućicom za najmljadje, idealno za uživanje i opuštanje. Edelnice se nalazi na samo 250 metara od banjskog centra, prve prodavnice, kafiće i restorane naći ćete već u krugu od 100 metra. 


Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 2

Karakteristično za ponudu

U Gornjoj Trepči postoje tri izvora lekovite vode. Voda Gornje Trepče je slabo alkalna, hidrokarbonatna, oligo mineralna i akratoterma. Temperatura vode je od 28-31°C i u sebi između ostalih elemenata (magnezijum, kalcijum, natrijum, kalijum) sadrži i radioaktivne elemente uran, radon i radijum. Zahvaljujući upravo prisustvu ovih razlicitih elemenata banja je i dobila naziv „atomska“. Voda svih izvora banje Gornja Trepča je istog porekla i sličnog hemijskog sastava. Zbog svojih specifičnih fizičkih i hemijskih karakteristika ova voda je prava retkost. Na osnovu analize koja je urađena iz 1990. pokazalo se da voda ima i selena.

Aktivnosti

Posetioci Atomske banje koji u toku svog boravka reše da obilaze okolinu laganom setnjom Stazom zdravlja mogu da uzivaju u mirisu prirode i zuboru izvorske vode. Za one goste koji od obicne setnje vise vole da planinare njima preporucujemo planine Ovčar i Kablar koje su pogodne za planinare koji mogu koracati po uredjenim i obeleženim planinarskim stazama. Vidikovac na vrhu Kablara ima posebno mesto u sećanju mnogih turista jer se sa vrha ove planine vide meandri Zapadne Morave. Na području Ovčarsko-kablarske klisure uslovi za bavljenje spotskim ribolovom su dobri, nalaze se uređene ribolovne staze,splavarenje i vožnja čamcem po reci, su doživljaji u kojima se može uživati u pogledu na planinske pejzaže, manastire, let brojnih vrsta ptica. Takodje se mogu obilaziti manastiri Srpske Svete gore. Alpinizam kao ekstremni vid planinarenja postaje sve zanimljiviji ljubiteljima sportova koji zahtevaju posebne psiho-fizičke pripreme. Pravi izazov i bliski susret sa prirodom mogu doživeti ljubitelji paraglajdinga ukoliko se opredele za boravak na planinama Ovčar i Kablar. Za ljubitelje golfa preporucujemo Brvnaru Glisovic koja se nalazi na 16km od Guesthouse Edelnice u selu Velerec, imaju Golf vezbaliste u blizini, sa popustom posto ste nasi gosti.

Jezici u objektu

Srpski, English, French, German

Opremljenost

Kuhinja, tv, satelitska tv, internet, grejanje na struju, igralište, roštilj.

U okolini

Planina, jezero, otvoreni bazen, zatvoreni bazen, pešačka staza, verski objekat, istorijski lokalitet, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - 2 - -
Sobe sa kupatilom - 1 - -
Apartmani - 3 1 -

Ukupan broj ležaja: 6

Detalji lokacije

Banja Gornja Trepča, poznata i pod imenom Atomska banja nalazi se u centralnom delu Srbije, u severnom delu Čačansko-kraljevačke kotline, na nadmorskoj visini od 460 m, okružena je planinama Vujan i Bukovik. Sama Banja smeštena je u uzanoj kotlini rečice Banje, više izgradjena na levoj nego na njen
Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

  • Upišite vaše osnovne podatke i emailom će vam biti poslati kontakt podaci ove ponude.

Pokrovitelji