Rajačke pimnice,Pimnica i smeštaj C`est La Vie

  • Vrsta smeštaja:Turistički kompleks
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Noćenje:10
  • Noćenje sa dor.:15
  • Polupansion:25
  • Pun pansion:32
  • Najam apartmana:60
  • Ručak za grup. dnev. posete (po osobi):12
Cena: 12Ručak za grup. dnev. posete (po osobi)

Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Gradjene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine.

U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast I ljubav prema vinu. Svaki domacin sela Rajac, pravi 'Božiji nektar' iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se I neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu I najtrazenije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio I sam hajduk Veljko.

Seosko turističko domaćinstvo C`est La Vie Rajac ,Rajačke pimnice-pivnice

Spomenici kulture iz 18. veka. Kuće u kojima "stanuje" vino !

Najavite Vaš dolazak a mi ćemo Vam omogućiti : tradicionalnu kuhinju u etno ambijentu Pimnice uz zvuke gitare, degustaciju više vrsta vina i rakija,obilazak pimnica i čuvenog starog groblja,prenoćište u seoskom domaćinstvu,tokom letnjih dana kupanje na plaži reke Timok,učestvovanje u berbi grožđa Rajačkog vinogorja,turističkog vodiča koji će Vas uvesti u priču tajanstvenih pimnica.

Naše "Seosko turističko domaćinstvo C`est La Vie" raspolaže sa :

- Seoskom kućom za prenoćište kapaciteta za 12 osoba u kategorisanom smeštaju sa 2 , ocenom 9,7 nasih gostiju na Booking sajtu

- Pimnicom C`est La Vie u kojoj pripremamo ručak ili večeru za manje grupe (kapacitet 30 gostiju)

-Pimnicom C`est La Vie 2- Prostor za sve vrste slavlja i proslava- Idealan ambijent za promociju i reklamiranje Vašeg poslovanja. Reklamirajte svoj biznis, udruženje ili brend iz oblasti turizma, vinogradarstva, vinarstva, tradicije, istorije, kulture .... Organizujte team building,seminar,izlet.. Ručak ili večera u nasoj Pimnici C`est La Vie 2 za veće grupe (kapacitet od 80 gostiju zimi do 100 gostiju leti).Po Vašoj želji možemo organizovati i živu muziku i učiniti vaš boravak kod nas što prijatnijim. Dobro nam došli...

www.pimnicacestlavie.com

www.en.pimnicacestlavie.com 

Kontakt tel. 0642737816

 

 


Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 2

Jezici u objektu

Srpski, English, German

Opremljenost

Kuhinja, restoran, tv, internet, grejanje na struju.

U okolini

Reka, pešačka staza, istorijski lokalitet.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. 1 - 2 -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani 1 - 2 -

Ukupan broj ležaja: 7

Detalji lokacije

Kućice ili pivnice građene su u periodu od polovine 18. do tridesetih godina 20. veka, od kamena ili brvana. Danas ih ima oko dvesta sedamdeset i predstavlljaju jedinstvene vinske podrume, nominovane i za kandidata za Listu svetske kulturne baštine.

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 44.0979611 - Geo. dužina: 22.5489935

Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji