Vikendicа u Bezdanu

  • Mesto:Bezdan
  • Opština:Sombor
  • Okrug:Zapadno-bački
  • Destinacija:
  • Vrsta smeštaja:Vikendica
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Noćenje:30
Cena: 30Noćenje

Izdaje se kompletno opremljenu vikendica na Sebesfoku u Bezdanu. Vikendica poseduje kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo sa tuš kabinom. Bezdan je ravničarsko naselje koji leži na levoj obali Dunava, u blizini granice sa Mađarskom i Hrvatskom. Udaljen je 18 km od Sombora. Odlikuje ga izuzetan geografski položaj, obiluje prirodnim lepotama.


Tip domaćinstva: Turističko

Aktivnosti

Obilazak tkačnica svilenog damasta "Novitet-Dunav"
Kulturno dobro pod zaštitom države
Ulaz slobodan uz obaveznu najavu. Mogućnost kupovanja po fabričkim cenama.
Petnaestak kilometara severozapadno od Sombora nalazi se varošica Bezdan poznata po lovno-ribolovnom turizmu, ali daleko poznatija po tkanju svilenog damasta. Tradiciju tkanja do danas je sačuvala i održala zanatska radionica – tkačnica svilenog damasta "NOVITET-DUNAV" Bezdan.
Na naše prostore je krajem XIX veka iz Češke i Mađarske preneto zanatstvo umetnog tkanja, oprema i razboji. Umetnički tkač, Janoš Šmit, koji je u Bezdan doselio 1871. godine unapredio je tkačku tradiciju, napustio je dotašnji rad sa kudeljom i lanom i prešao na tkanje damasta od uvoznog, specijalno obrađenog lana iz Češke i Engleske. Tada se tkalo najsavremenijom tehnologijom koja se, u neizmenjenom stanju, održala do danas. Posle drugog svetskog rata bezdanski privatni tkači – zanatlije udružili su sredstva i 1951. godine osnovaju tkačku zadrugu "DUNAV". Izrada proizvoda i danas se vrši isključivo na ručnim razbojima žakard tkanja sa bušenim karticama, koje datiraju iz 1871. godine. Proizvodnja se vrši na 18 drvenih razboja. Sirovinski sastav materijala je 49% pamuk i 51% rayon svila. Proizvodni program sačinjava ručno tkani svileni damast – stolnjaci, nadstolnjaci, salvete i navlake za posteljinu.
Svaki proizvedeni predmet je unikat i odiše stilom i bogatstvom osećaja za sklad i lepotu.

Opremljenost

Kuhinja, tv, primaju kućne ljubimce, igralište, roštilj.

U okolini

Reka, biciklistička staza, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani - 2 - -

Ukupan broj ležaja: 4

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 45.8432306 - Geo. dužina: 18.9568909

Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji