Vila Selena

  • Vrsta smeštaja:Brvnare i vajati
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
Cena na upit.
Volite li bajke? Sećate li se kada ste ih kao mali čitali i zamišljali scene preko sedam brda i sedam mora, doline, rečice i vodopade i ljupke drvene kućice u koje biste rado zavirili? I sećate li se koliko puta ste poželeli da stvarno nađete u sred takve scene
E pa konačno vam pružamo tu prilku. Zatalasani brežuljci Golije, mirisne borove šume i drvene brvnare vile Selena su pravi početak iz bajke. Barem tako kažu naši gosti (a sada prijatelji) koji su nas posetili i koji nam se iznova vraćaju.
Prvo ono najvažnije. Sagradili smo ih na jedinstvenom mestu. Ne znamo da li znate ali, ovde se susreću vazdušne struje Mediterana i plalnske Srbije, pa se u vazduhu meša mirisi mora i stoletnih četinara. Nešto što možete osetiti samo ovde. Zato je naše selo Rudno, čuvena vazdušna banja koja će biti prava blagodet za vaša pluća.
Kao drugo mi smo mesto sa najviše sunčanih dana u Srbiji, a sama Golija planina sa najviše senga. Zato kod nas možete uživati u šetnjama po idiličnim zimskim predelima, ali bez jakih mrazeva, nego sa blagim suncem na licu. 
Golija je i prirodni rezervat biosfere. I tu titulu ne nosi tek tako. Tome u prilog govori i čeinjenica da se u našoj blizini nalazi čak 30 izvora bistre pijaće vode. Tu su i brojni potoci koji su toliko čista da u njima žive pastrmke i rečni rakovi koji su indikatori vode najvišeg kvaliteta.
A kućice koje vidite na slikama su naše brvnare. Izgrađene su u celosti od drveta pa ćete u njima osetiti onu pravu, toplu, planinsku atmosferu. Kad tome pridodate nadaleko čuvene specijalitete ovog kraja: domaću pršutu, rudnjački kajmak i sir, pite od heljde, vruć hleb iz naše furune, rudnjanski krompir i jagnjetinu i mnoge druge špecije od kojih vam već sad ide voda na usta, utisak postaje potpun.
I naravno, kakva bi to bajka bila a da u njoj nema kraljeva, kraljica, prinčeva i princeza. Za to se pobrinula slavna loza Nemanjića koja je ovde ostavila veliki trag. Pre svega sa dva bisera srpske arhitketure i prosvetitetljstva - manastira Studenice i Gradca koji stameno stoje na ovom mestu već 700 godina čuvajući same početke srpske države.
E zbog svega toga je ovo mesto naša bajka. Ali ona na javi. Ona u koju vas pozivamo, da uživate zajedno sa nama u svemu što nam je priroda bezrezervno podarila. Vila Selena i mi, njeni topli domaćini, vas čekamo a vama ostaje da nas kontaktirajte putem forme ispod.
 

Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 3

Karakteristično za ponudu

Autentično seosko domaćinstvo na planini koje služi svoju domaću hranu i napitke, sprovodi narodne običaje i želi da gosti učestvuju u njima. Rudno ima reputaciju "vazdušne banje" te predstavlja povoljno mesto za vazdušno – klimatski tretman različitih bolesti i stanja.

Proizvodi koji se mogu kupiti

Rakija, sir, kajmak, suvo meso, povrće, voće, slatko, med, sokovi, sušene pečurke....

Aktivnosti

Branje lekovitog bilja, poseta manastirima, obilasci lokalnih atrakcija, planinarenje, obilazak vodopada reke Izubre, šetnje do vrha Radocela, časovi slikarstva i slikanje u prirodi...

Jezici u objektu

Srpski, English, Russian

Opremljenost

Pomoćni ležaj, kuhinja, tv, tv sala, satelitska tv, internet, grejanje na struju, loži se u sobi, domaće životinje, primaju kućne ljubimce, igralište, roštilj.

U okolini

Planina, reka, sportski teren, kamp, biciklistička staza, pešačka staza, verski objekat, istorijski lokalitet, ogledna farma.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - 3 - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani - - - 2

Ukupan broj ležaja: 10

Detalji lokacije

Nedaleko od manastira Studenice i manastira Gradac.
30 km od Raške
90 km od Kraljeva

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 43.415538 - Geo. dužina: 20.481954

Vladimir - 15.11.2016

Upravo smo se vratili sa Golije, gde smo boravili četiri dana i maksimalno napunili baterije, ali i stomake , domaćim specijalitetima iz kuhinje naših divnih domaćina, koji su se potrudili da se osećamo kao da smo došli kod familije ili prijatelja. Posle tri noći provedene kod njih, mogu samo da kažem da nismo našli manu nijednom obroku, a porcije su takve da ni posle ekstremnih pešačenja nismo uspeli sve da pojedemo. Još mi je u mislima kačamak od heljde sa sirom, kajmakom i domaće kiselo mleko, s obzirom da je to bio poslednji obrok u toku našeg boravka. Dečurliji su ispunjavali raznorazne "muzičke " želje po pitanju hrane, poslastica, animacije....
S obzirom da nas je bilo četiri porodice, siguran sam da im nije bilo lako da ispune naše želje i očekivanja, ali moram da priznam da su zaslužili maksimalnu ocenu i poštovanje za sveukupan utisak. Na licu im je uvek osmeh sa kojim su nas ispraćali i dočekivali kada se vratimo sa naših izleta, koje smo organizovali uz malu pomoć i preporuke muškog dela domaćinstva .Što se izleta tiče, obavezno treba posetiti manastire Studenica i Gradac, a ko ima dobru volju i malo kondicije, topla preporuka je da se popne do isposnice Svetog Save u blizini manastira Studenica. Penjanje do gornje isposnice jeste naporno, ali su prizor,osećaj i pogled neopisivi.

Najiskrenija preporuka za boravak u Vili Selena i još jednom, veliko hvala porodici Milošević na svemu što su učinili da se sa Golije i iz sela Rudna vratimo sa predivnim utiscima i željom da se ponovo vidimo u letnjem periodu.


stela mihailovic - 02.08.2016

2012.godine smo bili u februaru po najvećem kijametu a sada 2016. smo bili u julu po sunčanom vremenu. Ne znam kada nam je bilo lepše. Domaćini se maksimalno trude da ugode teškim gostima (mama sa četvoro dece). Domaćica sjajno kuva da se ne zna šta je lepše heljdin hleb, palačinke ili pita i kačamak. Obavezno obići Grdac i Studenicu .


Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji