Контакт са власником

Кућа Чоловића

Крагујевац, Мала Врбица

Етно село
6 соба
16 кревет(а)
Кућни љубимци

Цена: 30€/ноћење са дор.

Деца су 2-12 година, бебе до 2 године

Опис смештаја

У јединственом складу а на истом месту смештено је у три кружна дворишта читав низ старих кућа, конака, вајата, млекара, амбара, пратећих објеката, качара, старих кошница, нових грађевина, које као у каквом етно селу, постављене али и сачуване у свом оригиналном - представљају уникатни споменик историје, културе и живота једне оригиналне, српске породице. Најзначајнија је тзв. Стара Кућа, грађена с почетка XИX века, одмах по Првом устанку, у којој се налази једно од најстаријих, оригиналних огњишта у Србији, због чега је овај објекат предложен од странеЗавода за заштиту споменика културе Крагујевца – да добије статус музеја, тј. споменика културе под заштитом државе. На размаку од само две липе, налази се тзв. Нова кућа из 1900-те, укупног стамбеног простора око 400м2, реновирана током 2010-те под надзором познатог крагујевачког архитекте Богосава Јовановић. У доњем делу, у приземљу, вештим спојем раскошног амбијента с краја XIX века, оригиналним деловима намештаја, очуваним историјски важним фамилијарним документима, трофејима, уникатима, рекламама, ретким фотографијама, направљен је прави мали амбијентални рај у споју са савремено опремљеним простором, модерном кухињом и верандом са погледом на стару кућу. Међу бројним експонатима истичу се фотографија чукун деде браће Чоловића из 1865. године, рад знаменитог Анастаса Јовановића, чија се копија налази у Архиву Народног музеја у Београду и сматра се једним од најстаријих портрета у нас, до данас сачуваних, као и спектакуларно платно “Српска Герника знаменитог Скандинавског сликара бразилског порекла Хосе Васцонцеллоса (2,30м x 1,40м) посвећено Србији и фамилији Чоловић. 

Опремљеност
Интернет
ТВ
Кућни љубимци
Централно грејање
Домаће животиње
Помоћни лежај
Отворени базен
Ресторан
Сауна
Теретана
Роштиљ
У близини
Верски објекат
Историјски локалитет
Бициклистичка стаза
Пешачка стаза
Структура смештаја
Број соба
2
2-креветне
4
3-креветне
Цене
30
Ноћење са доручком
40
Полупансион
45
Пун пансион
15
Ручак за груп. дневне посете

Локација

Кућа Чоловића, смештена на падинама Рудника, у селу Мала Врбица, на путу од Страгара према Кутлову и Крагујевцу, у Шумадији срцу Србије, централно лоцирана у кругу великог имања од близу 150 хектара, некадашње браће Чоловић, подсећа на праву “хацијенду”, на времеплов српске историје.

Географске координате објекта:

Гео. ширина/дужина: 44.08838, 20.71557

Утисци и оцене

Ако сте били корисник производа/услуга у овом домаћинству, будите први који ће другим посетиоцима пренети свој доживљај!

Слични смештаји

Јанин рај

Јанин рај

20€/полупансион

Крагујевац, Петровац

Еко имање Глоговац

Еко имање Глоговац

13€/ноћење

Крагујевац, Каменица

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image