Контакт са власником

Рашино село

Лазаревац, Рудовци

Апартмани
? соба
26 кревет(а)

Цена: 0€/ноћење

Деца су 2-12 година, бебе до 2 године

Опис смештаја

У срцу колубарске Шумадије, у центру села Рудовци налази се Рашино село, јединствен пројекат који представља спој традиционалних и савремених вредности српске историје и културе.Рашино село, нас враћа коренима и природи непролазним вредностима живота и традиције. У њему се одмарају очи и душа; слушајући жубор потока и звукове веденице, посматрајући уметничка дела инспирисана православним иконама човек постаје племенитији и мудрији. Ктиор и градитељ Рашиног села је Раша Станојловић, човек неисцрпне енергије цењени бизнисмен огромног искуства који је пропутовао, читав свет, радио на пет континената, али ниједног тренутка није заборавио свој народ и завичај.
Градећи Рашино село имао је циљ - да своју љубав према Србији подели са свим људима добре воље и заљубљеницима у, село српску културу и традицију. У Рашином селу се издвајају три целине: Прва изграђена од дрвета и камена кроз коју протиче река Пештан, представља световни живот.Кроз улицу звану Рашина чаршија у којој су приказани заборављењи алати. Друга целина, у камену, је спој спортског рекреативног и духовног; монументалношћу објекта враћа нас у српску средњовековну културу; Зид Радости (висок 5 метара) је уједно и основна идеја целог пројекта Рашиног села, где се приказује и љубав и топлина села.  Хотел за коње Ласта (први објекат такве врсте на Балкану, можда и у Европи), Отворена позорноца за одржавање културних манифестација, поред тога у Рашином селу се налазе и помоћни објекати: Торањ Хималаји-највиша дрвена грађевина у Шумадији, млекар  мањежи за коње, српски вајати: Бабин вајат, Вајати близанци, Минг Минг вајати  су изузетно комфорни апартмани који пружају сву удобност. 
Трећу целину Рашиног села чине: Хотел РАС изграђен у средњевековном стилу. Воденица за млевење брашна од кога се месе и у ресторану служе погачице и хлеб, два камена бунара, затворен базен (у изградњи), ресторан-музеј качара, библиотека музејских експоната. Посебну драж овој целини даје природни поток који протиче поред амфитеатра Акропољис. У Рашином селу се још налази амфитеатар Акропољис, торањ Хималаји, дућан, чајџица, кафе послатичарница сала за рекреацију-ГYМ, затворени паркинг. У свакој целини се налазе и кавези са животињама. 
Опремљеност
Интернет
ТВ
Клима
Централно грејање
Домаће животиње
Ресторан
Игралиште
У близини
Планина
Река
Затворени базен
Огледна фарма
Структура смештаја
Број соба
Структура није наведена
Цене
Услуга само на упит
Дестинације

Локација

Географске координате објекта:

Географске координате недостају. Приказ мапе није могућ.

Утисци и оцене

Ако сте били корисник производа/услуга у овом домаћинству, будите први који ће другим посетиоцима пренети свој доживљај!

Слични смештаји

Домаћинство Вујновић

Домаћинство Вујновић

11€/ноћење са дор.

Лазаревац, Дрен

Смештај у стану

Смештај у стану

15€/ноћење

Младеновац, Младеновац

Етно село Бабина река

Етно село Бабина река

25€/апартман

Лазаревац, Трбушница

Image