Kontakt sa vlasnikom

Brvnara Murtenica

Nova Varoš, Negbina

Brvnare i vajati
? soba
4 krevet(a)

Cena: 25€/najam objekta

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

   Brvnara Murtenica - 25 eura za ceo objekat.  

Brvnara Murtenica se nalazi u mestu Negbina, na pola puta između Zlatibora i Zlatara, odnosno, na oko 20 km udaljenosti od dva pomenuta turistička centra.   

    Brvnara, sa krovom koji je izgrađen po uzoru na nekadašnji čobanski kućer, nalazi se u podnožju planine Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima. Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve, kojih su prepuni veliki turistički centri. Pravi je izbor za sve koji žele istinski spokoj bez nemira modernog života. Užitke daruje druženje sa planinskim cvećem, pašnjacima, drvećem i pticama. Zimi je ambijent idealan za sankanje i skijanje bez instruktora i ski-lifta, onako kao su se nekada zabavljala seoska deca.

    Planinska kuća, brvnara, udaljena je svega 1000 metara od mesta Tavnik, odnosno od magistralnog puta. Tu, na desetak minuta hoda od objekta, nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda.

     Brvnara se iznajmljuje kao celina. Rapolaže sa dnevnom sobom u kojoj je jedan veći krevet,

na kome mogu da spavaju dve osobe, i velikom spavaćom sobom sa tri kreveta standardne veličine. Pored toga brvnara poseduje predsoblje, kuhinju i kupatilo. Oko objekta se nalazi više uređenih mesta za sedenje i uživanje.

    Na nekoliko stotina metara od brvnare miruje jezero rođeno u bivšem rudniku, mesto nesvakidašnjih doživljaja i izvorište fantazija. Voda u jezeru je čista i u letnjim mesecima idealna za kupanje.

     Sa obilaskom Murtenice, kao autentične prašume, ne mogu se porediti posete drugim planinama. Možete susresti jeremičak, bukvu, crni bor, jelu... Birajte društvo! Ko poznaje šumsko bilje i lekovite travke naći će dovoljno prijatelja na obrocima planine.

    Tokom druženja sa seljacima možete uživati u ukusima domaćih sokova, ljute rakije, tvdog – nemasnog sira ili kajmaka. Po želji gostiju seoske domaćice će pripremiti pitu savijaču ili uštipke sa kajmakom i sirom.

     Na osam kilometara udaljenosti nalazi se Zlatarsko jezero. Sa kratkotrajnom vožnjom automobilom stići ćete do kanjona reke Uvac sa staništem beloglavog supa, a na istom putu je i Manastir Dubnica. U realitvno bliskoj okolini nalaze se i drugi verski objekti, među kojima i crkve brvnare u Peti i Dobroselici i Manastir Mileševa.

 


Opremljenost
TV
TA grejanje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Igralište
Roštilj
U blizini
Planina
Jezero
Verski objekat
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
Struktura nije navedena
Cene
25
Najam objekta
Destinacije

Lokacija

Mesto je udaljeno 1 km od magistralnog puta, 8 km od Zlatarskog jezera, 20 km od Zlatara i isto toliko od centra Zlatibora.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 43.569507, 19.767133

Utisci i ocene

Boris
21.07.2019

Ako zelite pravi odmor,od grada buke i smoga,posetite ovu oazu mira i tisine.Docekace vas cist vazduh sa mirisom borovih suma,cvetne livade i cisti potoci,biserno jezero.Divni i ljubazni domacini,ljudi iz sela prijatni,gostoljubivi uvek spremni da vas docekaju sa kafom ,rakijom,ili obiljem domacih proizvoda i jela.Nedaleko je i prodavnica sa veoma ljubaznim trgovkinjama.Kucica kao iz bajke,opremljna svim potrebnim stvarima.Sta bi vise mogli pozeleti ?Mi smo bili ove godine drugi put i nadamo se da i sledecih godina cemo uzivati u tom miru.Hvala im svima na lepom odmoru i veeliki pozdav za sve ljude iz Perisica!

Slični smeštaji

Domaćinstvo Zečević na Zlataru

Domaćinstvo Zečević na Zlataru

15€/apartman

Nova Varoš, Zlatar

Domaćinstvo Šaponjić

Domaćinstvo Šaponjić

10€/noćenje

Nova Varoš, Zlatar

Lux Apartman Čajetini

Lux Apartman Čajetini

40€/noćenje

Čajetina, Zlatibor

Apartmani Vasilić

Apartmani Vasilić

0€/noćenje

Nova Varoš, Zlatarsko jezero

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image