REZERVIŠI

Brvnara Murtenica

Nova Varoš, Negbina

Brvnare i vajati
? soba
3 krevet(a)

Cena: 35€/apartman

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine
Na sledećem koraku nastavljate sa rezervacijom

Opis smeštaja

Brvnara, sa krovom koji je izgrađen po uzoru na nekadašnji čobanski kućer, nalazi se u podnožju Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima. Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve, kojih su prepuni veliki turistički centri. Pravi je izbor za sve koji žele istinski spokoj bez nemira modernog života. Užitak je druženje sa planinskim cvećem, pašanjacima, drvećem i pticama. U neposrednom okruženju brvnare nalaze se tereni koji su u zimskom periodu pogodni za sankanje i skijanje na način kako su to nekada radila seoska deca, bez instruktora i ski-liftova.             Planinska kuća, brvnara, udaljena je svega 1 kilometar od mesta Tavnik, odnosno od magistralnog puta. Na desetak minuta hoda od objekta nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda.

Brvnara se iznajmljuje kao celina i ima dve velike prostorije uz predsoblje, kuhinju i kupatilo. Raspolaže sa tri ležaja raspoređena u dva zasebna prostora, uz još jedan pomoćni ležaj.

Na svega par stotina metara od brvnare miruje jezero rođeno u bivšem rudniku, mesto nesvakidašnjih doživljaja i izvorište fantazija. Voda u jezeru je čista i u letnjim mesecima idealna za kupanje.

Sa obilaskom Murtenice kao autentične prašume ne mogu se porediti posete drugim planinama. Možete susresti jeremičak, bukvu, crni bor, jelu – pa birajte društvo! Ko poznaje šumsko bilje i lekovite travke naći će dovoljno prijatelja na obrocima ove divljine (objašnjenje značenja reči divljina – „diviti se, ostati zabezeknut“).

Ako želite da poklonite telu priliku na predah od parizera, pašteta, viršli i majoneza, tokom druženja sa seljacima probajte ukuse ljute rakije, tvdog sira ili kajmaka. Možda neka seljanka pripremi i pitu savijaču.

Mesto na kome je planinska kuća udaljeno je dvadesetak kilometara od Nove Varoši, odnosno planine Zlatar i isto toliko od centra Zlatibora. Na osam kilometara udaljenosti nalazi se Zlatarsko jezero. Sa kratkotrajnom vožnjom automobilom možete posetiti kanjon reke Uvac sa staništem beloglavog supa, a na istom putu je i Manastir Dubnica. U realitvno bliskoj okolini nalaze se i drugi verski objekti, među kojima i crkve brvnare u Peti i Dobroselici i Manastir Mileševa.

Zainteresovanim gostima na raspolaganju su besplatni stručni saveti lekara specijaliste.

Plaćanje može i vaučerima.

Opremljenost
TV
TA grejanje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Igralište
Roštilj
U blizini
Planina
Jezero
Verski objekat
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
Struktura nije navedena
Cene
Po osobi/po danu
35
Apartman
Destinacije

Lokacija

Mesto je udaljeno 1 km od magistralnog puta, 8 km od Zlatarskog jezera, 20 km od Zlatara i isto toliko od centra Zlatibora.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 43.569507, 19.767133

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Domaćinstvo Zečević na Zlataru

Domaćinstvo Zečević na Zlataru

15€/apartman

Nova Varoš, Zlatar

Domaćinstvo Šaponjić

Domaćinstvo Šaponjić

10€/noćenje

Nova Varoš, Zlatar

Lux Apartman Čajetini

Lux Apartman Čajetini

40€/noćenje

Čajetina, Zlatibor

Apartmani Vasilić

Apartmani Vasilić

0€/noćenje

Nova Varoš, Zlatarsko jezero

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image