REZERVIŠI

Eko farma Milanović

Despotovac, Lipovica

Seosko domaćinstvo
6 soba
21 krevet(a)

Cena: 9€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine
Na sledećem koraku nastavljate sa rezervacijom

Opis smeštaja

Na istočnoj strani Srbije, 18 kilometara od Despotovca, na tromeđi Homolja, Šumadije i Braničeva, u selu Lipovica nalazi se ''Eko farma Milanović''.

Selo Lipovica je kako legenda kaže dobilo ime po lipama. Tipično planinsko selo sa kućama razbacanim po brdima, obraslim šumama i pašnjacima. Jedno je od lepših sela Gornje Resave, sa brojnim proplancima i vidikovcima, sakriveno i ušuškano, oaza mira i tišine. Prelepa netaknuta priroda, čist vazduh, izvorska voda, šume bogate raznim plodovima prirode, staze za šetnju i rekreaciju, zdrava hrana, brojni istorijski i prirodni spomenici, samo su jedan deo razloga zašto doći u ovaj deo Srbije. Na imanju od tri hektara, na proplanku, izdvojena i okružena sa zapadne i severne strane gustom hrastovom šumom, nalazi se ''Eko farma Milanović''.

Eko farma Milanović nudi smeštaj sa ishranom. Gostima su na raspolaganju tri apartmana sa sopstvenim kupatilom, terasom, odvojenim ulazom i tri trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom, prostrana trpezarija sa TV. Ukupan kapacitet je 21 osoba. Svi apartmani i sobe imaju TV, wifi, garderobere kao i osnovne stvari potrebne za prijatan boravak.

U sklopu farme postoji kamp koji ima osnovne uslove. Kampovanje je gratis.

Služimo sve obroke, u vreme kada vama odgovara. Sva hrana je organska i bio, proizvedena na našoj farmi, u vidu resavskih specijaliteta, kako naši gosti vole da kažu ''hrana kao nekada kod bake na selu'' :). Kuriozitet su specijaliteti od mangulice koje gajimo na našoj farmi. Doručak je 400din, ručak i večera su po 600din. U cenu su uračunata sva pića: kafa, čaj, domaći sok, domaća rakija, domaće pivo, domaće vino...

Voda sa izvora je sprovedena direktno u kuću i izuzetnog je kvaliteta za piće.

Vazduh je izuzetno čist, nema zvučnih zagađenja, mir i tišina.

Dvorište je uredjeno, sa jedne strane popločano i dekorisano cvećem gde dominira letnjikovac koji je jedno od omiljenih lokacija gde gosti provode vreme. Takođe imamo i veliki zastor sa stolovima gde gosti u prirodnom okruženju mogu obedovati.

Sa druge strane dvorište je okruženo livadama i šumom, gde se nalazi i naša bašta u kojoj gajimo organsko povrće. U dvorištu se nalaze i ljuljaške za decu, a na rapolaganju je i dečji bazen za kupanje.

 U sklopu boravka, pripremili smo mnogobrojne aktivnosti poput:

 • jahanje konja (gratis)
 • džip tura do 5km (gratis)
 • rentiranje bicikli 4 za odrasle 3 za decu (gratis)
 • 7 markiranih pešačkih staza različitog intenziteta
 • paraglajding (50e po osobi)
 • jeep offroad ekskurzije po netaknutoj prirodi resavskog kraja (vrh Beljanice, vodopad Prskalo, Gornjačka klisura, Resavska pećina..)


Selo poseduje puno panoramskih mesta i izuzetno razgranatu mrežu seoskih puteva koji pružaju mogućnost za šetnju, vožnju kros motorima ili terencima (dzipovima). Za ekstremnije vozače terenskih vozila poseduje i stazu. Odlične mogućnosti su i za ljubitelje brdskog biciklizma. Zimi postoji mogućnost vožnje motornim sankama. U blizini su i dva proverena poletišta za paraglajding: Krilaš i Vukan. Vukan i Beljanica pružaju odlične mogućnosti i za ljubitelje alpinizma. U našoj neposrednoj okolini nalazi se veliki broj kulturnih, istorijskih i prirodnih spomenika poput manastira Manasije, Resavske pećine, vodopada Lisine i Prskala, Krupajsko vrelo, Gornjačka klisura, prašuma Vinatovača...

Dobrodošli, očekujemo vas :).

 

Opremljenost
Internet
TV
Centralno grejanje
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Igralište
Roštilj
Parking
Peškiri
Etno restoran
Organizacija događaja
U blizini
Planina
Beljanica, Homolje
Reka
Resava
Kamp
Biciklistička staza
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
3
3-krevetne
3
apartmani
Cene
9
Noćenje (Po osobi/po danu)
14
Noćenje sa doručkom
20
Polupansion
25
Pun pansion
25
Apartman
Napomena
Cene: sobe 1000din/1 osoba/1 noć, apartmani 1500din/1 osoba 1 noć. Doručak 400din, ručak i večera 800din. Deca do 6g gratis, do 11g 50% popust.
Destinacije

Lokacija

Eko farma Milanović nalazi se u selu Lipovica udaljenom 18km od Despotovca. Veoma važna napomena: Da bi ste došli do nas, iz pravca Beograda ili Niša, obavezno morate proći kroz Despotovac! Dalje prolazite pored Manasije i sela Bukovac, Panjevac, Lipovica (naše selo). Od Despotovca do farme, na svakoj raskrsnici postoje naši znakovi Eko farma Milanović. Nikako nemojte da pratite GPS jer živimo u veoma ruralnom području, i ako su u uređaju uključene sve vrste puteva (asfaltirani, makadam..) može se desiti da vas GPS uputi na 'kraću putanju' ali preko neasfaltiranih seoskih puteva koji su namenjeni traktorima. Do nas je asfalt sve vreme! Putanja iz pravca Beograda do nas: https://drive.google.com/open?id=1b0FUm2wdDl7ROGQgRabzxS2VQ8hpfV9N&usp=sharing Putanja iz pravca Niša do nas: https://drive.google.com/open?id=1OjgS-DSyVR-56XXZJS_q1vBx54GMdhA7&usp=sharing Ukoliko dolazite autobusom: - iz pravca Beograda postoji veliki broj linija do Despotovca i vožnja traje oko 2 ipo sata. Od Despotovca do naše farme (18km) nema javnih linija ali postoji taxi prevoz koji staje 1.000din u jednom pravcu. - iz pravca Niša, ne postoji direktna autobuska linija do Despotovca. Potrebno je da se ide do Ćuprije, a od Ćuprije taxi koji staje 2.000din.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.172052, 21.517941

Aktivnosti

Šta sve možete da radite dok ste u smeštaju Eko farma Milanović

 • Jahanje konja
  Gratis jahanje konja
 • Vožnja bicikli
  Gratis najam bicikli
 • Paraglajding
  Sa najboljeg uzletišta u Srbiji - Krilaša.
 • Pešačenje
  Markirane staze oko farme
 • Džip offroad gratis tura
  Do 5km u okolini farme
 • Džip offroad ekskurzije do 60km
  Ekskurzije po nepristupačnim predelima do bisera resavskog kraja, Resavske pećine, vodopada Prskalo...

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Kuća za odmor Radovanović

Kuća za odmor Radovanović

7€/noćenje

Despotovac, Trućevac

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image