Kontakt sa vlasnikom

Ekološko seosko domaćinstvo Glogovac

Kragujevac, Kamenica

Seosko domaćinstvo
1 soba
9 krevet(a)

Cena: 13€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

Preuređeno ekološko seosko domaćinstvo prilagođeno svim zahtevima za bavljenje aktivnim turizmom u prirodi. Nudimo Vam domaćinsku kuću sa stilom i šarmom, protkana detaljima iz prošlosti i budućnosti. Rađena od zdravih materijala sa ovih prostora, drveta, kamena, pečene cigle. Od A do Š izgrađena i osmišljena vlastitim rukama i rukama naših prijatelja umetnika, majstora, kreativaca.

Smeštaj ima devet ležajeva i klimatizovane sobe. Dodatno, u dnevnoj sobi, imamo dva odvojena kreveta i jedno kupatilo. Kuhinja je dobro opremljena (dodatno: toster, mixer, mulitmixer, sokovnik,..) gde naši gosti po želji imaju mogućnost da sve sami sebi pripremaju, a tu je i prostorija za ručavanje i boravak. Izvorska voda je sprovedena direktno u kuću i vani na česmi i izuzetnog je kvaliteta za piće. Vazduh je čist. U blizini niko ne prska pesticide po livadama i nema zvučnih zagađenja, vec vlada mir i tišina. U nadogradnji konaka nam je i sauna na drva koja pruža 3 ležaja, odn. 8-9 mesta za sedanje.

Kuća je građena na temeljima vajata i prilagođena dimenzijama nekadašnje Šumadijske arhitekture. Pokušali smo spasiti svaki detalj te, preko 100 godina stare kuće, konaka i uklopiti našu kreativnost, šarm, duhovnost, mogućnosti... U svakom slučaju gradili smo je kao za sebe i nismo štedili ni na najmanjem detalju. Kreveti su izgrađeni od punog drveta i sav nameštaj kao i cela kuća je zaštićena voskom i uljem. Posteljina, dušeci kao i sve ostalo što nismo mogli napraviti, naručeni su od malih srpskih proizvođača, opet sa ciljem da bude od zdravog materijala..

Selo je smešteno između planine Rudnik i rečica Kamenice i Gruže. Ušuškano u moru zelenila, livada i šuma nalazi se zaseok Glogovac po kome je naš turističko-rekreativni kompleks dobio ime. Glogovac je jasna asocijacija na višegodišnji grm glog, sa prelepim mirisnim cvetovima i lekovitim plodovima, ali vrlo trnovitim granama.

Pružamo usluge aktivnog turizma: iznajmljivanje bicikla/kvada, ekološki zdravu hranu, atmosferu punu mira i relaksacije, masaže, saunu na drva...

​Pod aktivnim odmorom podrazumevamo različite aktivnosti: školu jahanja, jahačke izlete, terensko jahanje, pešačenje, jogging, vožnja biciklom, kvadom, dečija igralište i razne predmete za decu, spremanje jela od skupljenih,samoniklih jestivih biljaka i gljiva. Uživanje u tradicionalnim jelima na način na koji su ga pripremale naše bake. Gotovo sva jela, pogotovo preko sezone, su od ekološki čistih namirnica, odgajenih na potpuno prirodan način, bez herbicida, pesticida i veštačkih đubriva.

​Upoznaćemo vas sa duhom prošlih vremena, daleko od gradske vreve, frustracije i nervoze. Doživećete mir i harmoniju sa prirodom uz aktivnosti pomoću kojih ćete obnoviti pozitivnu energiju i spoznati svu lepotu seoskog pejzaža. ​Spojili smo sve ono što smatramo interesantnim za ljude koji su spremni za avanturu, druženje, ljude koji žele da nauče, otkriju nešto novo na način koji izlazi iz stereotipa seoskog turizma. Dođite da doživite nešto o čemu ćete pričati i čega ćete se sećati.

Dođite, vidite i uživajte - i dobro nam došli!

Opremljenost
Internet
TV
Klima
TA grejanje
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Igralište
Sauna
Masaža
Roštilj
Parking
Peškiri
Etno restoran
Organizacija događaja
U blizini
Planina
Rudnik
Reka
Kamenica
Jezero
Gruza
Verski objekat
Vracevsnica i drugi
Istorijski lokalitet
Boracki Krs
Banja
Gornja Trepca
Sportski teren
Biciklistička staza
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
2
2-krevetne
3
3-krevetne
1
apartmani
Cene
13
Noćenje (po osobi)
17
Noćenje sa doručkom
23
Polupansion
29
Pun pansion
11
Ručak za grup. dnevne posete

Lokacija

Tačno na sredini regionalnog puta Kragujevac-Gornji Milanovac, na obroncima planine rudnik u selu Kamenici stižete asfaltnim putem iz pravca Kragujevca i Gornjeg Milanovca za oko 30 minuta. U srcu pitome Šumadije u čistoj nezagađenoj prirodi, smešteno je naše domaćinstvo Glogovac

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.0580906, 20.6570716

Aktivnosti

Šta sve možete da radite dok ste u smeštaju Ekološko seosko domaćinstvo Glogovac

 • Škola jahanja
  Škola jahanja za sve uzraste sa stručnim instruktorima. Cene od 1500 rsd po osobi, za grupe od 4+ osoba
 • Stop&Ride
  Uživajte u jahanju onoliko koliko vi odredite. Cena od 1000 rsd za 1h. Sa svakim dodatnim satom cena je manja.
 • Zvezdano jahanje
  Svaki dan krećemo iz našeg domaćinstva i na kraju dana se vraćamo u polaznu tačku. Ruta iscrtana na mapi je u obliku zvezde. Svaki dan biramo drugi pravac. Cena na upit (u cenu je uključen smestaj, 3 obroka, oprema, konj i vodič)
 • Jahanje ponija/konja sa opremom za decu od 5-12 godina
  Avantura za vaše najmlađe. Doživljaj koji će sigurno pamtiti. Cene od 150 din za 15 min (za decu do 5 godina)
 • Iznajmljivanje bicikla i kvada
  Obiđite Šumadiju na točkovima
 • Wellness&Spa tretmani
  Sauna uključuje, čist peskir, eterično ulje, tuš kabine, ležaljke (1 osoba - 700 rsd, 2 i više osoba - 500 rsd po osobi) U ponudi su i različite masaže (Sportksa, Relax, Anticelulit, celog tela ili parcialno) 30min/1000rsd, 45min/1500rsd, 60min/2000rsd

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Janin raj

Janin raj

20€/polupansion

Kragujevac, Petrovac

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image