REZERVIŠI

Etno park Terzića avlija

Užice, Zlakusa

Seosko domaćinstvo
? soba
12 krevet(a)

Cena: 13€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine
Na sledećem koraku nastavljate sa rezervacijom

Opis smeštaja

Etno park "Terzića avlija", kao seosko turističko domaćinstvo, predstavlja jednu vrstu muzeja na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka, kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom koju čine salaš, šupa, mlekar, bunar, kačara… Za posetioce je otvoren preko cele godine. 

Terzića avliju čine: apartmani za smeštaj gostiju u seoskom turizmu, ugostiteljski deo, kamp za planinare, muzejski deo, galerija sa bibliotekom, prodavnica suvenira i letnja pozornica. Pored obilaska muzejskog dela i usluga prenoćišta, organizovanim turističkim ponudama etno park nudi mogućnost organizovanja prolaznih ručkova, prezentaciju starog grnčarskog zanata, posete grnčarskim domaćinstvima i Potpećkoj pećini, pešačenje markiranim pešačkim stazama, mini folklorne koncerte Etno udruženja "Zavičaj", izložbe i prezentacije izrade narodne nošnje, organizovanje manjih seminara i slično.

Etno park "Terzića avlija" dobitnik je najvećeg priznanja u oblasti seoskog turizma – „Turistički cvet 2008." za dati doprinos razvoju turizma u Srbiji i kao najuspešnije seosko turističko domaćinstvo u Srbiji, koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije, na svetski Dan turizma. Takođe, 2008. godine „Terzića avlija“ je bila u nominciji za brend "Najbolje iz Srbije", po predlogu Ministarstva trgovine RS i Privredne komore Srbije. 

Projekti etno parka podržani su od strane Ministarstva poljoprivrede RS, Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu, međunarodne organizacije Care International, kao i USAID-a. U "Terzića avliji“ je i sedište Etno udruženja "Zavičaj“.

Opremljenost
Internet
TV
Klima
Centralno grejanje
TA grejanje
Loži se u sobi
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Restoran
Igralište
Roštilj
U blizini
Planina
Reka
Jezero
Verski objekat
Istorijski lokalitet
Banja
Zatvoreni bazen
Otvoreni bazen
Sportski teren
Kamp
Biciklistička staza
Pešačka staza
Ogledna farma
Struktura smeštaja
Broj soba
Struktura nije navedena
Cene
13
Noćenje (Po osobi/po danu)
15
Noćenje sa doručkom
19
Polupansion
23
Pun pansion
50
Apartman
1.3
Obilazak
10
Ručak za grup. dnevne posete
Destinacije

Lokacija

Terzića avlija se nalazi nadomak centra sela Zlakusa, koje je smešteno na pola puta između Požege (11km) i Užica (13km). Od Beograda je udaljeno 185km. Terzića avlija je udaljena 850m od magistralnog puta Beograd-Zlatibor.

Geografske koordinate objekta:

Geografske koordinate nedostaju. Prikaz mape nije moguć.

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Apartman na Mokroj Gori

Apartman na Mokroj Gori

20€/apartman

Užice, Mokra Gora

Vila Jovičić

Vila Jovičić

10€/noćenje

Užice, Mokra Gora

Belino sokače

Belino sokače

16€/noćenje

Užice, Krčagovo

Staparski Sorrento

Staparski Sorrento

30€/noćenje

Užice, Tara

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image