Kontakt sa vlasnikom

Etno selo Bogut

Kraljevo, Bogutovac

Etno selo
4 soba
9 krevet(a)

Cena: 12€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

ETNO SELO BOGUT

U neposrednoj blizini Doline jorgovana, u selu Bogutovac, na nadmorskoj visini od oko 500 metara, izgrađene su tri brvnare apartmanskog tipa koje zajedno sa starom kućom, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom, baštom i rečnom plažom čine Etno selo Bogut. Nalazimo se 24 km od grada Kraljeva, na putu između Žiče i Studenice, i samo 8 km od srednjevekovnog zamka Maglič. Tipično seosko okruženje, žubor reke Lopatnice i opuštajući pogled na planinu Troglav, uz domaću hranu i udoban smeštaj garant su za kraljevski odmor i rekreaciju. Dobro došli u dom porodice Filipović!


SMEŠTAJNI KAPACITETI

Moderno opremljene brvnare, ukupnog kapaciteta do 12 osoba sa 9 ležajeva (3 apartmana i jedna soba sa francuskim ležajem) pružaju udobnost i komfor za duži boravak. Svaki apartman ima privatno kupatilo sa tuš kabinom, čajnu kuhinju sa frižiderom, malim šporetom i sudoperom, terasu i sve uslove za miran odmor daleko od urbanih centara. Centralno grejanje i klima uređaji našim gostima obezbeđuju prijatan boravak tokom čitave godine. U brvnarama nema televizora ali ima muzičkih linija. Domaćinstvo je dovoljno udaljeno od glavnih puteva i drugih kuća, pa ukoliko ne slušate muziku, možete se potpuno opustiti u miru i prijatnoj atmosferi srpskog sela. Blizu brvnara se nalazi dovoljno parking prostora za naše goste. Osim nešto automobila, ne postoji nikakav drugi značajni izvor aero zagađenja u širem okruženju. U brvnarama nije dozvoljeno pušenje. Voda na svim česmama u domaćinstvu je za piće. Prisutnost rakova u reci potvrđuje besprekorno čistu vodu planinske reke Lopatnice koja protiče kroz naše domaćinstvo. Besplatno korišćenje bežičnog interneta moguće je u sali za ručavanje i nekim brvnarama. Planiramo da proširimo kapacitete a usko sarađujemo i sa drugim smeštajevima u našem selu kada nam dolaze veće grupe gostiju.


SPECIJALITETI DOMAĆE KUHINJE

Lokalne specijalitete po tradicionalnoj recepturi priprema naša domaćica Darinka, a hrana se služi u sali za ručavanje kapaciteta do 30 mesta u zatvorenom delu i do 50 mesta na terasi. Povrće i voće uglavnom ne kupujemo jer imamo svoju baštu. Sami sušimo meso, pečemo rakiju, pravimo zimnicu i ukoliko želite da naučite nešto od ovoga rado ćemo da vam pomognemo. Baš ovde možemo zajedno organizovati svečani ručak, dečiji rođendan ili neku drugu proslavu. Na meniju su pretežno nacionalna jela poput kupusa, pasulja, sarme, gulaša, paprikaša, jagnjetine i teletine ispod sača, pržena rečna pastrmka, pečenje i jela sa roštilja, domaće supe i čorbe, gibanica, proja, kačamak, suhomesnati proizvodi, kravlji sir i kraljevački kajmak, sezonske salate iz bašte i zimnica, domaći sok, slatko, med iz našeg sela… Naše selo poznato je i po jednoj od najstarijih kafana u našoj zemlji, ”Kod Mira”, čiji su naslednici istrajni u zadovoljavanju prefinjenih gastronomskih ukusa i zahteva gostiju sa svih kontinenata, poznatih i nepoznatih.

Opremljenost
Internet
Klima
Centralno grejanje
TA grejanje
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Restoran
Roštilj
Parking
Peškiri
Etno restoran
Organizacija događaja
U blizini
Planina
Stolovi, Troglav,
Reka
Lopatnica, Ibar
Verski objekat
Žiča, Studenica
Istorijski lokalitet
Maglič
Banja
Bogutovačka, Lopatnička, Mataruška
Otvoreni bazen
Sportski teren
Biciklistička staza
Pešačka staza
Ogledna farma
Struktura smeštaja
Broj soba
1
2-krevetne
3
apartmani
Cene
12
Noćenje (po osobi)
14
Noćenje sa doručkom
19
Polupansion
8
Ručak za grup. dnevne posete

Lokacija

Nalazimo se u centralnoj Srbiji, na kapiji Doline jorgovana, u selu Bogutovac, na oko 3h vožnje automobilom od Beograda i na 20km od Kraljeva u pravcu Raške i Novog Pazara.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 43.6725079, 20.5325193

Aktivnosti

Šta sve možete da radite dok ste u smeštaju Etno selo Bogut

 • Pešačenje i planinarenje
  Troglav, Stolovi, Čemerno, Radočelo, Žaračke planine i Goč imaju obeležene staze za pešačenje.
 • Rafting na Ibru
  Rafting na Ibru
 • Planinski biciklizam
  Planinski biciklizam
 • Gljivarenje
  Gljivarenje
 • Sakupljanje lekovitog bilja
  Sakupljanje lekovitog bilja
 • Manastirske ture
  Manastirske ture
 • Lov i ribolov
  Lov i ribolov
 • Tandem paraglajding
  Tandem paraglajding
 • Tretmani banjskom vodom
  Tretmani banjskom vodom
 • Hodanje na krpljama (zimi)
  Oprobajte se u hodanju na krpljama po dubokom snegu i osetite čari zime i dubokog snega podno planine Troglav.

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Domaćinstvo Milojević

Domaćinstvo Milojević

15€/noćenje

Kraljevo, Lopatnica

Odmor za dušu

Odmor za dušu

8€/noćenje

Kraljevo, Bogutovačka Banja

Biser Lopatnice

Biser Lopatnice

12€/noćenje

Kraljevo, Lopatnica

Vikendica Danica

Vikendica Danica

0€/noćenje

Kraljevo, Brezova

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image