Kontakt sa vlasnikom

Kuća Čolovića

Kragujevac, Mala Vrbica

Etno selo
6 soba
16 krevet(a)
Kućni ljubimci

Cena: 30€/noćenje sa dor.

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

Kuća Čolovića predstavlja jedinstven spoj modernog i tradicionalnog imanja u srcu Šumadije sa tradicijom starom više od 200 godina.

Po mišljenju mnogih posetilaca kao i stručnjaka za turizam i istorijsko-kulturno nasledje, ovo je jedinstven ambijent koji izgleda nema konkurenciju na tzv. etno-turističkoj karti Srbije. A Šumadije – svakako.

U jedinstvenom skladu, a na istom mestu smešteno je u tri kružna dvorišta čitav niz starih kuća, konaka, vajata, mlekara, ambara, pratećih objekata, kačara, starih košnica, novih građevina, koje sačuvane u svom originalnom izgledu predstavljaju unikatni spomenik istorije, kulture i života jedne tradicionalne srpske porodice.

Najznačajnija je tzv. Stara Kuća, gradjena s početka XIX veka, odmah po Prvom ustanku, u kojoj se nalazi jedno od najstarijih, sačuvanih ognjišta u Srbiji, zbog čega je ovaj objekat predložen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevca – da dobije status muzeja, tj. spomenika.

Na razmaku od samo dve lipe, nalazi se tzv. Nova kuća iz 1900-te, ukupnog stambenog prostora oko 400m2, renovirana tokom 2010-te. U donjem delu, u prizemlju, veštim spojem raskošnog ambijenta s kraja XIX veka, originalnim delovima nameštaja, očuvanim istorijski važnim familijarnim dokumentima, trofejima, unikatima, reklamama, retkim fotografijama, napravljen je pravi mali ambijentalni raj u spoju sa savremeno opremljenim prostorom, modernom kuhinjom i verandom sa pogledom na staru kuću.

Potkrovlje je adaptirano u nekoliko lepih, modernih apartmana, sa saunom i ateljeom kao društvenim prostorom.

U delu dvorišta, nalazi se bazen 9 x 4,5 metara, snabdeven uređajem za protivstrujno plivanje, jakuzi masažerima, kao i mini-teretana... 

Opremljenost
Internet
TV
Kućni ljubimci
Centralno grejanje
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Otvoreni bazen
Restoran
Sauna
Teretana
Roštilj
U blizini
Verski objekat
Istorijski lokalitet
Biciklistička staza
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
2
2-krevetne
4
3-krevetne
Cene
30
Noćenje sa doručkom
40
Polupansion
45
Pun pansion
15
Ručak za grup. dnevne posete

Lokacija

Kuća Čolovića, smeštena na padinama Rudnika, u selu Mala Vrbica, na putu od Stragara prema Kutlovu i Kragujevcu, u Šumadiji srcu Srbije, centralno locirana u krugu velikog imanja od blizu 150 hektara, nekadašnje braće Čolović, podseća na pravu “hacijendu”, na vremeplov srpske istorije.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.08838, 20.71557

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Janin raj

Janin raj

20€/polupansion

Kragujevac, Petrovac

Ekološko seosko domaćinstvo Glogovac

Ekološko seosko domaćinstvo Glogovac

13€/noćenje

Kragujevac, Kamenica

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image