Podrum Lukić

Ljig, Babajić

Seosko domaćinstvo
Poljopriv./zanatski proizvodi

Tradicionalni proizvođači

Za dodatne informacije u vezi poljoprivrednih i/ili zanatskih proizvoda potrebno je da direktno kontaktirate domaćinstvo/proizvođača.

Opis proizvoda

Podrum Lukić nastavlja tradiciju gazdinstva Lukić u proizvodnji šljivove rakije. Tradiciju dugu više od jednog vekа. Od 40ha sopstvenog zemljišta, 10ha je pod voćnjacima odakle se i ubiraju plodovi za proizvodnju rakije. Zaštitni znak Podruma Lukić jeste rakija stara deset godina, DEKADA, kupaža rakija od šljiva ranke i požegače. Osim DEKADE proizvode se i šljivova prepečenica stara tri godine, kupaža rakija od šljive ranke, požegače i čačanke rodne, kao i voćne rakije od dunje, kajsije, kruške Vilijamovke, jabuke i loze. Vinogradi Podruma Lukić zauzimaju 3ha. Od sorti vinove loze gaje se šardone i pino noar, a podignuti su novi zasadi tamjanike na 60 ari i zasadi sorte pino griđo na 50 ari. Trenutno su u ponudi tri vrste vina: Rose, Pinot Noir i Tamjanika.

Prilikom posete našem gazdinstvu, možete degustirati naša vina i rakije uz zakusku. Sva hrana je iz našeg domaćinstva: lepinja, beli sir, kajmak, kulen, kobasica, šunka, pršut i slanina. Više vrsta kozijeg kačkavalja i kozija pavlaka su iz domaćinstva koje se nalazi na planini Rudnik. Organizujemo i ručkove. Na meniju su jagnjeće, praseće i jareće pečenje, kao i specijaliteti domaće kuhinje uz sezonske salate. Sve zavisi od vaše želje i prethodnog dogovora!


Lokacija

Podrum Lukić deo je gazdinstva Lukić koje se nalazi u selu Babajić kod Ljiga, nadomak banje Vrujci i banje Ljig, 80km od Beograda. Selo Babajić okruženo je obroncima planina Rajac i Rudnik. Celo ovo područje Kolubarskog okruga poznato je, između ostalog, po voćarstvu, naročito šljivama. Takođe, izuzetno je pogodno i za gajenje grožđa.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.225792, 20.200144

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

U blizini

Olivera Daničić

Olivera Daničić

8€/noćenje

Ljig, Slavkovica

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image