Подрум Лукић

Љиг, Бабајић

Сеоско домаћинство
Пољоприв./занатски производи

Традиционални произвођачи

За додатне информације у вези пољопривредних и/или занатских производа потребно је да директно контактирате домаћинство/произвођача.

Опис производа

Подрум Лукић наставља традицију газдинства Лукић у производњи шљивове ракије. Традицију дугу више од једног века. Од 40ха сопственог земљишта, 10ха је под воћњацима одакле се и убирају плодови за производњу ракије. Заштитни знак Подрума Лукић јесте ракија стара десет година, ДЕКАДА, купажа ракија од шљива ранке и пожегаче. Осим ДЕКАДЕ производе се и шљивова препеченица стара три године, купажа ракија од шљиве ранке, пожегаче и чачанке родне, као и воћне ракије од дуње, кајсије, крушке Вилијамовке, јабуке и лозе. Виногради Подрума Лукић заузимају 3ха. Од сорти винове лозе гаје се шардоне и пино ноар, а подигнути су нови засади тамјанике на 60 ари и засади сорте пино гриђо на 50 ари. Тренутно су у понуди три врсте вина: Росе, Пинот Ноир и Тамјаника. Приликом посете нашем газдинству, можете дегустирати наша вина и ракије уз закуску. Сва храна је из нашег домаћинства: лепиња, бели сир, кајмак, кулен, кобасица, шунка, пршут и сланина. Више врста козијег качкаваља и козија павлака су из домаћинства које се налази на планини Рудник. Организујемо и ручкове. На менију су јагњеће, прасеће и јареће печење, као и специјалитети домаће кухиње уз сезонске салате. Све зависи од ваше жеље и претходног договора!Локација

Подрум Лукић део је газдинства Лукић које се налази у селу Бабајић код Љига, надомак бање Врујци и бање Љиг, 80км од Београда. Село Бабајић окружено је обронцима планина Рајац и Рудник. Цело ово подручје Колубарског округа познато је, између осталог, по воћарству, нарочито шљивама. Такође, изузетно је погодно и за гајење грожђа.

Географске координате објекта:

Гео. ширина/дужина: 44.225792, 20.200144

Утисци и оцене

Ако сте били корисник производа/услуга у овом домаћинству, будите први који ће другим посетиоцима пренети свој доживљај!

У близини

Код Горана

Код Горана

8€/ноћење

Љиг, Славковица

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image