Kontakt sa vlasnikom

Eko farma Milanović

Despotovac, Lipovica

Seosko domaćinstvo
6 soba
21 krevet(a)

Cena: 10€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

Na istočnoj strani Srbije, 18 kilometara od Despotovca, na tromeđi Homolja, Šumadije i Braničeva, u selu Lipovica nalazi se ''Eko farma Milanović''.

Selo Lipovica je kako legenda kaže dobilo ime po lipama. Tipično planinsko selo sa kućama razbacanim po brdima, obraslim šumama i pašnjacima. Jedno je od lepših sela Gornje Resave, sa brojnim proplancima i vidikovcima, sakriveno i ušuškano, oaza mira i tišine. Prelepa netaknuta priroda, čist vazduh, izvorska voda, šume bogate raznim plodovima prirode, staze za šetnju i rekreaciju, zdrava hrana, brojni istorijski i prirodni spomenici, samo su jedan deo razloga zašto doći u ovaj deo Srbije. Na imanju od tri hektara, na proplanku, izdvojena i okružena sa zapadne i severne strane gustom hrastovom šumom, nalazi se ''Eko farma Milanović''.

Eko farma Milanović nudi smeštaj sa ishranom. Gostima su na raspolaganju tri apartmana sa sopstvenim kupatilom, terasom, odvojenim ulazom i tri trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom, prostrana trpezarija sa TV. Ukupan kapacitet je 21 osoba. Svi apartmani i sobe imaju TV, wifi, garderobere kao i osnovne stvari potrebne za prijatan boravak.

U sklopu farme postoji kamp koji ima osnovne uslove. Kampovanje je gratis.

Služimo sve obroke, u vreme kada vama odgovara. Sva hrana je organska i bio, proizvedena na našoj farmi, u vidu resavskih specijaliteta, kako naši gosti vole da kažu ''hrana kao nekada kod bake na selu'' :). Kuriozitet su specijaliteti od mangulice koje gajimo na našoj farmi. Doručak je 400din, ručak i večera su po 800din. U cenu su uračunata sva pića: kafa, čaj, domaći sok, domaća rakija, domaće pivo, domaće vino...

Voda sa izvora je sprovedena direktno u kuću i izuzetnog je kvaliteta za piće.

Vazduh je izuzetno čist, nema zvučnih zagađenja, mir i tišina.

Dvorište je uredjeno, sa jedne strane popločano i dekorisano cvećem gde dominira letnjikovac koji je jedno od omiljenih lokacija gde gosti provode vreme. Takođe imamo i veliki zastor sa stolovima gde gosti u prirodnom okruženju mogu obedovati.

Sa druge strane dvorište je okruženo livadama i šumom, gde se nalazi i naša bašta u kojoj gajimo organsko povrće. U dvorištu se nalaze i ljuljaške za decu, a na rapolaganju je i dečji bazen za kupanje.

 U sklopu boravka, pripremili smo mnogobrojne aktivnosti poput:

 • jahanje konja (gratis)
 • džip tura do 5km (gratis)
 • rentiranje bicikli 4 za odrasle 3 za decu (gratis)
 • 7 markiranih pešačkih staza različitog intenziteta
 • paraglajding (50e po osobi)
 • jeep offroad ekskurzije po netaknutoj prirodi resavskog kraja (vrh Beljanice, vodopad Prskalo, Gornjačka klisura, Resavska pećina..)


Selo poseduje puno panoramskih mesta i izuzetno razgranatu mrežu seoskih puteva koji pružaju mogućnost za šetnju, vožnju kros motorima ili terencima (dzipovima). Za ekstremnije vozače terenskih vozila poseduje i stazu. Odlične mogućnosti su i za ljubitelje brdskog biciklizma. Zimi postoji mogućnost vožnje motornim sankama. U blizini su i dva proverena poletišta za paraglajding: Krilaš i Vukan. Vukan i Beljanica pružaju odlične mogućnosti i za ljubitelje alpinizma. U našoj neposrednoj okolini nalazi se veliki broj kulturnih, istorijskih i prirodnih spomenika poput manastira Manasije, Resavske pećine, vodopada Lisine i Prskala, Krupajsko vrelo, Gornjačka klisura, prašuma Vinatovača...

Dobrodošli, očekujemo vas :).

 

Opremljenost
Internet
TV
Centralno grejanje
Domaće životinje
Pomoćni ležaj
Kuhinja
Igralište
Roštilj
Parking
Peškiri
Etno restoran
Organizacija događaja
U blizini
Planina
Beljanica, Homolje
Reka
Resava
Kamp
Biciklistička staza
Pešačka staza
Struktura smeštaja
Broj soba
3
3-krevetne
3
apartmani
Cene
10
Noćenje (po osobi)
14
Noćenje sa doručkom
20
Polupansion
26
Pun pansion
30
Apartman
Napomena
Cene: sobe 1000din/1 osoba/1 noć, apartmani 1500din/1 osoba 1 noć. Doručak 400din, ručak i večera 800din. Deca do 6g gratis, do 11g 50% popust.
Destinacije

Lokacija

Eko farma Milanović nalazi se u selu Lipovica udaljenom 18km od Despotovca. Veoma važna napomena: Da bi ste došli do nas, iz pravca Beograda ili Niša, obavezno morate proći kroz Despotovac! Dalje prolazite pored Manasije i sela Bukovac, Panjevac, Lipovica (naše selo). Od Despotovca do farme, na svakoj raskrsnici postoje naši znakovi Eko farma Milanović. Nikako nemojte da pratite GPS jer živimo u veoma ruralnom području, i ako su u uređaju uključene sve vrste puteva (asfaltirani, makadam..) može se desiti da vas GPS uputi na 'kraću putanju' ali preko neasfaltiranih seoskih puteva koji su namenjeni traktorima. Do nas je asfalt sve vreme! Putanja iz pravca Beograda do nas: https://drive.google.com/open?id=1b0FUm2wdDl7ROGQgRabzxS2VQ8hpfV9N&usp=sharing Putanja iz pravca Niša do nas: https://drive.google.com/open?id=1OjgS-DSyVR-56XXZJS_q1vBx54GMdhA7&usp=sharing Ukoliko dolazite autobusom: - iz pravca Beograda postoji veliki broj linija do Despotovca i vožnja traje oko 2 ipo sata. Od Despotovca do naše farme (18km) nema javnih linija ali postoji taxi prevoz koji staje 1.000din u jednom pravcu. - iz pravca Niša, ne postoji direktna autobuska linija do Despotovca. Potrebno je da se ide do Ćuprije, a od Ćuprije taxi koji staje 2.000din.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.172052, 21.517941

Aktivnosti

Šta sve možete da radite dok ste u smeštaju Eko farma Milanović

 • Jahanje konja
  Gratis jahanje konja
 • Vožnja bicikli
  Gratis najam bicikli
 • Paraglajding
  Sa najboljeg uzletišta u Srbiji - Krilaša.
 • Pešačenje
  Markirane staze oko farme
 • Džip offroad gratis tura
  Do 5km u okolini farme
 • Džip offroad ekskurzije do 60km
  Ekskurzije po nepristupačnim predelima do bisera resavskog kraja, Resavske pećine, vodopada Prskalo...

Utisci i ocene

Nikola
15.07.2019

Eko farma Milanović je, bez nekog preterivanja, raj na zemlji. Bojan i njegova porodica su domaćini koji savršeno predstavljaju srpsku gostoljubivost, dok turizmu i ugostiteljstvu prilaze na vrlo savremen način.

Ja sam iz vrve grada, posle nekoliko burnih i napetih meseci, odlučio da stavim put pod noge i posetim neko seosko domaćinstvo, kako bih pobegao od gradske buke i zagađenosti, i došao u dodir sa prirodom. Da mi je je neko rekao koliko dobar izbor sam napravio, ja mu ne bih verovao. Područje oko Eko farme je prepuno istorijskih znamenitosti i prirodnih bogatstava. Sve što treba da znate, pre nego što dođete kod Bojana na farmu, jeste gde se ona nalazi. Bojan je vrhunski stručnjak kada je u pitanju njegov rodni kraj, i može vam ispričati sve što vam treba da uživate u istraživanju okoline.

Sam smeštaj je vrlo prijatan. Sobe su čiste, dobro opremljene, i sadrže sve što možete očekivati od jednog savremenog ugostiteljskog objekta. Farma je prostrana, prelepo uređena, sa veoma prijatnim prostorom za ručavanje i opuštanje posle obilnih obroka. Što se obroka tiče, sva hrana je izvanredna! Domaćinski proizvodi, što sa farme što sa okolnih domaćinstava, prosto ostavljaju bez daha. Svaki obrok pripremljen je sa ljubavlju i više je nego dovoljan da vas pripremi za sve aktivnosti koje vam stoje na raspolaganju.

Postoji toliko toga što želim da kažem o prirodi, Krupajskom vrelu, planini Beljanici, izvorištima Mlave i Resave, ali shvatam da bi ova recenzija u tom slučaju postala omanji roman. Moram, doduše, da napomenem da je, za mene, potencijalno glavna atrakcija na imanju bila Ceca, divna kobila, koja je omogućila da mi se ostvari dečački san jahanja konja u prirodi.

Za sam kraj, voleo bih da kažem hvala Bojanu i celoj porodici Milanović, za zaista nezaboravno iskustvo. Vidimo se uskoro!

ENGLISH:

Eco Farm Milanović is, without exaggeration, heaven on Earth. Bojan and his family are hosts that truly embody the spirit of Serbian hospitality, while still maintaining a contemporary approach to tourism and the service industry.

After having a tumultuous and busy first half of the year, I decided to leave the hubbub of city life behind and go to a farm to get in touch with nature and escape the pollution and noise of an urban environment. If someone had told me, before I set out from my hometown, that I had made such a good choice, I would not have believed them. The area around the farm is chock-full of historical and natural landmarks. All you need to know, before you set out on your trip towards the farm, is where to find the actual estate, as Bojan is an expert when it comes to the area where he grew up, and he can give you detailed instructions, as well as a lot of background information, in regards to the places you will want to visit.

The accommodations are very pleasant. The rooms are clean, well equipped, and contain everything you would expect from a modern, countryside vacation spot. The farm itself is spacious, meticulously maintained, with an extraordinarily enjoyable meal area. When it comes to meals, all the food is simply wondrous! Locally sourced produce, either from the farm itself or from other local farms, leaves you breathless. Each meal is prepared with love and is beyond rich enough to set you up for your daily activities.

There is so much that I would like to say about the nature, Krupajsko vrelo, the Beljanica mountain, the Mlava and Resava springs, but I am aware that this review would turn into a novella. I must, however, mention that, for me, the greatest thing about the farm was Ceca – the gorgeous mare who helped realize my boyhood dream of riding a horse in an entirely natural environment.

To end this review, I would like to say – THANK YOU; to Bojan and the entire Milanović family for a truly unforgettable experience. I will see you soon!

zoran
11.10.2019

Pre nekoliko dana sam sa suprugom posetio Lipovicu i domacinstvo Milanovica.Poneli smo odande puno lepih utisaka.Porodica Milanovic je sjajna Srpska porodica koja daje sve od sebe da se gosti koji tamo dodju, osecaju zaista dobro i to im uspeva.Pravo gostoprimstvo u besprekorno cistom smestaju i dvoristu.Sjajna domaca hrana,predivne zivotinje,cist vazduh i sjajan polozaj u netaknutoj prirodi.Domacini veoma predusretljivi i veoma profesionalni u svakom pogledu.Okolina prebogata prirodnim, istorijskim i kulturnim lepotama tog dela Srbije.
Uz zahvalnost Bojanu i njegovoj porodici, topla preporuka svima i spoznaja da cemo se ponovo vratiti !

Slični smeštaji

Kuća za odmor Radovanović

Kuća za odmor Radovanović

8€/noćenje

Despotovac, Trućevac

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image